Hozzávalók
rizs,
kb 400-500 g kecskehús,
olaj a sütéshez
A bundához:
5 ek liszt,
4 ek keményítő,
1/2 ek szódabikarbóna,
1 tk só,
1 db egész tojás,
1,2 dl víz,
A szószhoz:
2 ek szezámmag,
1 dl víz,
2 ek sűrített paradicsom,
1,5 ek ecet,
1/2 tk só,
50 g cukor,
50 g méz,
A kecskehúst 3-4 cm-es kis darabokra vágjuk. Ha idősebb kecske húsából készítjük, és szeretjük, ha jó puha az ételben a hús, akkor érdemes szuvidálva vagy előfőzve előkészíteni. Következő receptünkben írunk arról, hogy mi hogyan készítjük elő a húsokat.
A bundához egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt, szódabikarbónát, tojást, a sót és a vizet. Sütés előtt ebbe fogjuk belemártogatni a húsokat.
Serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük.
A bundába belemártogatott húsokat a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Amennyiben a hús előkészítésre került (szuvidálás, előfőzés), úgy a sütés egy menetben elvégezhető. Amúgy érdemes kétszer, rövidebb ideig sütni, hogy a hús megsüljön, de a bunda ne égjen oda.
A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk.
A vizet egy wokban felmelegítjük, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a cukrot, ecetet és a sót. Kicsit forraljuk. Majd hozzáadjuk a mézet.
A wokban lévő forró szószba beledobjuk a megsült húsokat, megszórjuk a pirított szezámmaggal és alaposan összeforgatjuk.
A kész mézes- szezámmagos kecskét rizzsel tálaljuk