Vargabéles, kecsketúróval

Vargabéles Kecsketúroval

Hozzávalók:

30 dkg cérnametélt, de amúgy bármilyen tésztaféleség megfelelő
50 dkg kecsketúró
5 db tojás
5 dkg mazsola vagy egyéb aszalt gyümölcs
1 csomag vanília puding
15 dkg porcukor
2 dl tejföl

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük,hozzáadjuk a vanília pudingot a mazsolát a túrót és a tejfölt. Ha a túró krémes, lágy, mint a mi kecsketúrónk, akkor nem szükséges külön villával összetörni a túró rögöket, elég óvatosan elkeverni a többi hozzávalóval.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ehhez hozzá keverjük az előzőekben leírt, elkészített masszát.
Mikor a tészta már langyosra hűlt, mindent óvatosan összekeverünk, és egy olajjal kikent tepsibe öntjük.
Előre melegített sütőben 200 °C fokon kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt érdemes megvárni, hogy legalább langyosra hűljön.

Kockákra vágva lekvárral, csoki öntettel, vagy híg pundinggal tálaljuk.

További olvasnivaló